Christina Hviid Mailund har været i Forsvaret i 33 år: ”Jeg har aldrig kedet mig.”

I alle de år jeg har været i Forsvaret, har jeg aldrig kedet mig. Jeg har heller aldrig været i den samme rolle i mere end tre eller fire år ad gangen. Det er det, der er fedt ved Forsvaret. Der er så mange spændende muligheder.

Af Kathrine Rose, FMI KOM

 

Christina har arbejdet i Forsvaret i 33 år, men det var ikke noget, der altid lå i kortene for hende. Faktisk stod hun med et brev i hver hånd og skulle vælge mellem Forsvaret og jurastudiet, da hun for mere end 30 år siden tog valget om at trække i trøjen.

 

”Da der lå et indkaldelsesbrev i postkassen fra Forsvaret, gik min mor ind og afleverede det hos min bror. Men der stod Christina på brevet, og da min mor så det, måtte hun have en drink,” forklarer Christina med et smil.

 

Vi sidder i FMI, hvor Christina ad flere omgange har haft sin daglige gang. I dag sidder hun i en stilling i Strategisektionen. Her er hun en del af den gruppe der arbejder med FMI’s strategi.

 

Men vejen ind i Forsvaret startede naturligvis længe før jobbet i Strategisektionen. For da valget stod mellem jurastudiet og Forsvaret, stod noget klart for Christina.

 

”Jeg kunne jo altid læse jura. Jeg ville ikke altid kunne komme ind i Forsvaret. Så det var det, jeg valgte,” forklarer hun.

 

Med en bestået optagelsesprøve bag sig, startede Christinas karriere i Trænregimentet i Forsvaret. Her har hun prøvet kræfter med lidt af hvert. Hun har blandt andet været udsendt som rådgiver til Afghanistan, været chef for forskellige enheder, været militær assistent for chefen for FMI, generalløjtnant Kim Jesper Jørgensen.

 

Det er især én ting, der holder Christina fast i Forsvaret.

 

”Det, der har været givende for mig, er oplevelsen af, at man arbejder i grupper om at løse vanskelige opgaver, nogle gange under ekstreme forhold. Det synes jeg, er spændende,” siger hun.

 

Kvinder, der kan og vil

Fælles for Christinas forskellige virke i Forsvaret er også passionen for ledelse. For hende er det en selvfølge, at kvinder og mænd kan supplere hinanden på en arbejdsplads – også i Forsvaret. Men jobbet som kvinde i Forsvaret kommer naturligvis ikke uden sit eget sæt udfordringer.

 

”Man får mange sjove spørgsmål, når man fortæller, at man er kvinde i Forsvaret. Jeg er tit blevet spurgt, om soldaterne adlyder mig. Det spørgsmål ville mine mandlige kollegaer nok ikke få,” fortæller hun.

 

Selvom spørgsmålene kan virke nedladende eller upassende, har Christina ikke noget problem med at være en del af det kvindelige mindretal i Forsvaret. For hende er kønnet ikke det, der gør en god soldat. Derfor har hun heller ikke haft svært ved at spejle sig i andre - uanset køn.

 

”Jeg kan sagtens se en mand som et forbillede. Som person ser jeg kvaliteterne i et menneske frem for deres køn. Derfor synes jeg også, at alle der kan og vil være med, passer ind i Forsvaret. Der er køn underordnet,” understreger hun.

 

Med den tankegang, har Christina viet sit arbejdsliv til at være en del af noget større.

 

Og hvorfor så egentlig samme koncern i 33 år? Christina er ikke i tvivl om, hvorfor hun hver dag glæder sig til at komme på arbejde.

I alle de år jeg har været i Forsvaret, har jeg aldrig kedet mig. Jeg har heller aldrig været i den samme rolle i mere end tre eller fire år ad gangen. Det er det, der er fedt ved Forsvaret. Der er så mange spændende muligheder.

 

Sidst opdateret 11. marts, 2024 - Kl. 11.02