personer

Gør karriere i Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI)

Vi søger ofte nye elever til hele landet indenfor kontor, it, indkøb og økonomi. Som elev hos os får du en alsidig uddannelse, hvor der er mulighed for at styrke både faglige samt personlige kompetencer. Derudover vil du også i høj grad have mulighed for at påvirke dine opgaver ud fra din erfaring og dit engagement.

 

Du bliver en del af en stor elevgruppe på ca. 15-20 elever, som giver dig et både fagligt og socialt netværk. Hver uge er der elevfrokost, og hver tredje måned afholdes der elevmøde, hvor det er dig, der sammen med de andre elever, får lov til at sætte dagsordenen. Derudover afholdes der en fælles introtur samt en årlig elevtur, hvor du kan få indblik i soldaternes hverdag. 

 

 

Udtale fra en tidligere indkøbselev:

Jeg har med stor glæde været tilknyttet vores afdeling for operationelle indkøb, der har budt på to lærerige år, hvor jeg har fået nye kompetencer. Jeg har arbejdet med forskellige former for indkøb og fået kendskab til bl.a. rammeaftaler, kontrakter og SKI-aftaler. 

Udover at sidde på kontoret med søde og engagerede kollegaer, har jeg været ude og besøge de steder i Forsvaret, som jeg har købt ind til, og set, at mit arbejde gør en forskel for soldaten i den anden ende.

 

Som indkøbselev vil du i løbet af din elevtid være tilknyttet tre-fire forskellige sektioner i vores indkøbsdivision, hvor du vil få et indblik i de arbejdsprocesser og opgaver, der kan være her. Når du er færdig med din elevtid vil du b.la. have lært udbudsreglerne at kende, at udsende forespørgsler, foretage indkøb og udstede indkøbsordrer, håndtere fakturaer og håndtere reparationer af materiel samt foretage lagerstyring. 

 

Som kontorelev vil du ligeså være tilknyttet tre-fire forskellige afdelinger, hvor du vil få et indblik i de arbejdsprocesser og opgaver, der kan være i en afdeling. Når du er færdig med din elevtid vil du b.la. have lært at planlægge og styre arrangementer, udføre små projektopgaver, personaleadministration og journalisering, administration i forbindelse med anskaffelse, vedligeholdelse og sanering af materiel.

 

Jeg har fået øjnene op for hvordan en offentlig arbejdsplads fungerer, endda i et militært miljø. Tempoet er højt og arbejdsopgaverne er af skiftende karakter, og det er virkelig spændende at være en del af. Det er fedt at arbejde med kollegaer, som gavmildt deler ud af faglige erfaringer og personlige erindringer fra deres militære karriere.

Det har været virkelig givende at komme rundt i de forskellige afdelinger, fordi Cyberdivisionen rummer flerartede opgaver, som vi som kontorelever, har en unik mulighed for at afprøve. Jeg er helt klart blevet klogere på, hvilket område jeg ser mig selv arbejde med i fremtiden.

Ordene kommer fra Nicole Romaniuk, der er 2. års kontorelev i FMI, Cyberdivisionen.

 

 

Som it-supporter- / datateknikkerelev får du en alsidig hverdag med mulighed for at lære en masse inden for it. Du vil indgå i en it-afdeling, som supporterer alle brugere med it-problemer. Derudover vil man blive en del af et landsdækkende team, hvor der er mulighed for at samarbejde med de andre elever i koncernen.

Når du har gennemført en uddannelse som it-supporter/datateknikker hos os, er du i stand til at foretage installation, konfiguration, afprøvning, vedligeholdelse, opgradering, fejlfinding og retning på både Pc’er, servere og netværk.

 

Udtale fra en supporterelev: 

Jeg er i gang med at tage en uddannelse, som it-supporter i Forsvaret, på Flyvestation Skrydstrup. Det er en utrolig spændende arbejdsplads med mange forskellige mennesker -alt fra flymekanikere til læger og piloter.

Jeg har en drøm, om at få en stilling i Forsvaret, når jeg er færdiguddannet og endda uddanne mig militært, da jeg tror at en hverdag her i Skrydstrup med de nye F-35 fly, bliver utrolig interessant, med mange forskellige muligheder, for både udstationering i blandt andet USA og videreuddannelse. Jeg kan kun anbefale at søge en elevstilling i Forsvaret.

 

Som økonomielev oplæres du bl.a. i elektronisk sags- og dokumenthåndtering i KESDH, anvendelse af SAP og MS Office-pakken, udarbejdelse af månedsrapporteringer, BI-rapporteringer af valuta og indeks, bevillingskontrol og aktstykker, dataudtræk til analyser, oprettelse af anlægskort samt anlægsaktivering og omposteringer.

 

Introture til nye elever

Hvert år arrangerer vi en introtur for vores nye elever, så de kan komme helt tæt på vores kunder og samarbejdspartnere i Forsvaret og Beredskabsstyrelsen. I september 2022 besøgte vores 26 nystartede elever Gardehusarkasernen - også kendt som Antvorskov Kaserne i Slagelse, hvor de på et af Forsvarets panserværnsværksted kunne bl.a. sparke dæk på pansrede mandskabsvogne af typen Piranha. 

Elevintro 2022

Forsvarets panserværnsværksted

Elevintro 2022

Pansret mandskabsvogn af typen Piranha

 

På Antvorskov kaserne bor også Gardehusarregimentets Hesteskadron (HESK), der bl.a. uddanner værnepligtige, og huser ca. 75 heste. 

Elevintrotur 2022

Antvorskov kaserne uddanner værnepligtige til Gardehusarregimentets Hesteskadron (HESK).

Elevintrotur 2022

Gardehusarregimentets Hesteskadron (HESK) huser ca. 75 heste.

 

Elever

Se ledige elevstillinger

 


 

eller opret Jobagent

(vælg "elever" i stillingskategori)

Studerende

Er du i gang med et relevant studie fx indenfor teknologi på fx DTU eller studerer du jura, it, kommunikation eller noget helt tredje, så kontakt os gerne. Vi har ofte mulighed for at tilknytte studentermedhjælpere til vores forsknings- eller optimeringsprojekter.

Sidst opdateret 3. april, 2024 - Kl. 13.40