Generalløjtnant Kim Jesper Jørgensen fik en rundtur på redningsstationen i forbindelse med besøget.

Generalløjtnant Kim Jesper Jørgensen fik en rundtur på redningsstationen i forbindelse med besøget. Foto: FMI

Af Kathrine Rose, FMI KOM

 

Her var der både tid til, at Kim Jesper Jørgensen kunne se på redningsstationens materiel ogtale med mandskabet om de ting, der er velfungerende i deres arbejde samt de udfordringer, de møder i deres redningsarbejde.

 

For chef FMI var besøget en god mulighed for at anerkende det vigtige redningsarbejde, som Sæby Redningsstation, sammen med resten af landets kystredningsstationer, udfører.

 

”Det stykke arbejde, der bliver udført her, er helt essentielt for sikkerheden til søs i kystnære farvande,” understreger han.

 

Hos Sæby Redningsstation er op mod 80% af redningsmændene frivillige. Det er meget vigtigt, at materiellet er velfungerende, når de rykker ud for at redde mennesker til havs.

 

Der var rig mulighed for at drøfte materiel med Kim Jesper Jørgensen, som var meget interesseret i det arbejde, der bliver lavet på redningsstationen. Mødet blev da også set som en succes ifølge Tim Lillelund, der er chef på Sæby Redningsstation.

 

”Vi følte virkelig, at vi blev lyttet til. Vi er velvidende om, at vi er en niche i Forsvaret, så derfor er det ikke givet, at alle ved, hvad vi laver, men for hver gang vi fortæller folk i vigtige stillinger, hvad vi laver, oplever vi, at vores hverdag bliver nemmere. Chef FMI virkede interesseret og spurgte ind til mange ting. Det var oprigtigt dejligt at opleve, at han tog vores udfordringer til sig,” siger han.

 

Spørger man Tim Lillelund, er der god grund til at fremvise det store stykke arbejde, der bliver udført, når redningsmændene rykker udi al slags vejr for at hjælpe nødstedte til søs.

 

”Vi er stolte af at vise, hvad Kystredningstjenesten kan, fordi det arbejde, redningsmændene udfører i hverdagen, er rigtig vigtigt,” siger han.

 

Chefen for FMI var tilfreds med mødet med personellet på Sæby Redningsstation.

Chefen for FMI var tilfreds med mødet med personellet på Sæby Redningsstation. Foto: FMI

Kim Jesper Jørgensen var meget tilfreds med besøget og pointerede, at der var vigtig læring at hente ved at besøge redningsstationen fysisk.

 

”Det har været et spændende besøg, der gav mig et godt indblik i, hvilke udfordringer en kystredningsstation kan stå over for. Den slags viden er vigtig for FMI for vores samarbejde med kunderne.” siger han.

 

 

Læs også om besøget hos Flyvevåbnet og Søværnet her.