Teamleader for den digitale implementering af projektet

René Jensen, teamlead for den digitale implementering.

Af Jan Schelbech og Agnete Stoffregen. FMI KOM

 

Det særlige ved de nye vogne er mængden af digitalt udstyr. Vognene har et stabilt netværk med en bred vifte at kommunikations- og overvågningsmuligheder. På en fire meter høj hydraulisk mast sidder et vidtrækkende kamera. Herfra, og fra operatører med mobile kameraer i området og eventuelle droner, kan der live-streames til kommunikationsvognen. Indsamling og formidling af aktuelle data kan ske live for at skabe overblik over eksempelvis en redningsaktion.

 

Beredskabsstyrelsen, FMI Cyberdivisionen og leverandøren har gennem det lange projektforløb haft mange forskellige løsninger på bordet

Rene Jensen fra Cyberdivisionen og David Thomsen fra Beredskabsstyrelsen

Digital implementering

René Jensen fra FMI Cyberdivisionen har været teamleder for den digitale implementering af projektet, og har været i tæt samarbejde med Beredskabsstyrelsen og leverandøren. Han siger:

 

”Det er fantastisk at se det hele fungere i praksis. Det er it, når det er bedst. Når der er brugergrænseflader, der fungerer så godt og sømløst, tænker man slet ikke over, at det hele er it. Og så er det et vellykket projekt for os it-folk.”

 

Hver kommunikationsvogn rummer mange forskellige typer af teknologi, og derfor har der også været mange typer af teknikere inde over. Resultatet er multifunktionelle vogne, som kan dele data på en sikker måde med eksempelvis en politi- eller brandstation. Ved en storskærm bag på bilen kan data som kort, fotos etc. vises for grupper, der arbejder på stedet.

 

De bedst mulige løsninger

Beredskabsstyrelsen, FMI Cyberdivisionen og leverandøren har gennem det lange projektforløb haft mange forskellige løsninger på bordet. René Jensen fortæller:

 

”Det har været en fornøjelse at samarbejde med Beredskabsstyrelsen, med leverandørerne og de mange teknikere omkring så komplekst et projekt. Af og til har vi syntes, vi sad med de helt rigtige tanker, men uden at det kunne fungere i praksis. Nu endte vi heldigvis med virkelig multifunktionelle vogne,” siger René Jensen og fortsætter:

 

”Det har fungeret rigtig godt, at it har været tænkt ind fra starten, så vi i FMI Cyberdivisionen har været med tidligt i forløbet. It fylder mere og mere, ikke bare i dette projekt, også i fremtidige projekter skal der it ind over alt: Køretøjer, fly, skibe og droner. Det er vigtigt, at FMI Cyberdivisionen og it-folk i det hele taget inddrages så tidligt som muligt,” slutter René Jensen.