Salg af F-16 til Argentina

Officielt foto fra ceremonien

Ceremonien havde i øvrigt deltagelse af bl.a. forsvarsminister Troels Lund Poulsen, forsvarschef general Michael Hyldgaard, den argentinske forsvarschef og chef for Flyvevåbnet.

 

”Vores F-16 fly har tjent os godt i alle disse år. De har deltaget i mange konflikter verden over – altid med succes. F-16 er ikke bare et smukt fly, det er også et meget alsidigt og effektivt kampfly. De danske kampfly er nogle af de bedst bevarede brugte F-16 i verden, og de er opdateret til det højest mulige teknologiske niveau – de er som helt nye fly. Nu er vi glade for at byde Argentina ind i denne nye familie af F-16 nationer,” sagde chefen for FMI i sin tale under ceremonien.

 

 

 

Første levering i år

Det argentinske flyvevåben får ifølge kontrakten allerede den første levering i andet halvår af 2024 i form af et ikke flyvedygtigt fly til brug for træning af mekanikere.

 

”Den egentlige levering af de operative fly starter i 2025, hvor Argentina modtager de første seks operationelle F-16 kampfly i takt med, at vi modtager flere af vores nye F-35. Derefter leveres seks F-16 fly om året frem til og med 2028. Hver levering af F-16 indeholder bl.a. en pakke af reservedele, støtteudstyr, motorer og simulationsudstyr,” fortæller oberstløjtnant Casper Børge Nielsen, flyvernavn PEL, som har stået i spidsen for salget af F-16 flyene til Argentina.

 

”Hele handelen med Argentina har båret præg af gensidig tillid og respekt, hvilket har banet vejen for dette fremtidige samarbejde. Som tidligere F-16 pilot er jeg glad for at se, at disse smukke fly nu skal til et sted som Argentina, som uden tvivl vil få ligeså stor gavn af dem, som Danmark har og har haft”, fortæller PEL.

 

Det argentinske mærke udarbejdet ifm. salget af den danske F-16

Det argentinske mærke udarbejdet ifm. salget af den danske F-16