F-35 udstillingsmodel afleveret til Flyvevåbnet

Foto: FMI KOM

Her havde vi nemlig fornøjelsen af at overlevere en 1:1 skalamodel af F-35 flyet samt en avanceret flysimulator (Expo-SiM) til Flyverkommandoen. Det nye udstillings setup var et tilløbsstykke for de besøgende og trak lange køer.

 

F-35 udstillingsmodellen og simulatoren giver danskerne mulighed for at komme helt tæt på og opleve det nye højteknologiske kampfly. Det er dog først og fremmest indkøbt til rekrutteringsformål.

 

Talentjagt

Det kræver nemlig noget helt særligt af de piloter, der vælger at spænde et 5. generations kampfly på ryggen, eller af de medarbejdere, som har det flytekniske ansvar for at klarmelde og vedligeholde et af verdens mest komplekse og avancerede kampfly.

 

I jagten på at rekruttere de bedste unge danske talenter til Flyvevåbnet har FMI derfor anskaffet en F-35 udstillingsmodel til det danske Forsvar – en såkaldt Mock-up i fuld størrelse.

 

Prøv kræfter med F-35

Udstillingsmodellen giver et godt indtryk af flyets omfang og dimensioner, og man kan endda sætte sig i cockpittet. Samtidig kan besøgende prøve kræfter med de 43.000 punds trykkraft, som Pratt & Whitney F135-PW-100 kan levere, og forsøge at lande flyet sikkert på Flyvestation Skrydstrup.

 

F-35 modellen er købt i England af EDM Limited og kan skilles ad, så den kan transporteres rundt i landet til arrangementer. Anskaffelserne kan fungere uafhængigt af hinanden, og simulatoren kan hurtigt stilles op til indendørsarrangementer.