Supply chain prisen 2019

FMI har fået tildelt Den Danske Supply Chain Pris 2019 med følgende begrundelse.

 

Prisen tildeles for stærk anvendelse af Supply Chain teorier og værktøjer kombineret med en suveræn ledelse af forandringerne i et stærkt politisk miljø med en stor opgavemæssig- og organisatorisk kompleksitet.

 

Blandt de direkte målbare resultater, som er under indfrielse, hæfter dommerkomiteen sig ved:

  • 25-30% bedre leveringsevne (nuværende performance ~ 80-90%)
  • Gennemløbstidsreduktion for bestillinger med ca. 14 dage, så procestiden nedbringes til ca. 5 dage. Lagerførte varer leveres nu fra dag til dag mod tidligere 7-9 dage.
  • 70 mio DKK i årlige omkostningsbesparelser

 

Ikke alle resultater er helt indfriet endnu, men dommerkomiteen vurderer, at den stærke implementering og den nye stærke Supply Chain division vil være i stand til at bidrage med fortsat signifikante forbedringer i de kommende år.

 

Den nyligt oprettede Supply Chain Division ved Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse vil med prisen i ryggen alt andet lige have lettere ved at fortætte rejsen mod en effektiv, professionel Supply Chain baseret på stor faglighed til gavn for Forsvarets enheder og Danmark.

 

”Prisen er af stor betydning for hele Forsvarsministeriets koncern. Vi har - siden vi tilbage i 2015 fik kritik for vores lagerstyring - arbejdet målrettet på at transformere en målrettet og effektiv materiellogistik. Prisen er det synlige bevis på, at den meget store indsats som Program Optimeret Forsyningskæde (PROF) sammen med en række dedikerede repræsentanter fra Forsvarsministeriets koncern har ydet, nu har båret frugt.

- udtaler Kim Astrup Jensen, programlederen for PROF i forbindelse med prisuddelingen.

 

PROF er nedsat og finansieret af Forsvarsministeriet som et tværgående program med deltagelse af en række myndigheder på tværs af ministerområdet. Programmets formål har været at understøtte og sikre en effektiv forsyningskæde på tværs af hele forsvaret. Programmet er været forankret i FMI og arbejdet løftes nu over i en nyetableret Supply Chain division i FMI.

 

Det er effektivitet.dk, som står bag Supply Chain Prisen, der uddeles på den årlige danske Supply Chain Konference den 3. november 2020 i København.

 

Dommerkomiteen i år består bl.a. af Andreas Nordang fra GN Resound A/S, Johs M. Knudsen fra ECCO Sko A/S og Kenneth Bjerregaard fra Danfoss Distribution A/S.

 

Læs også pressemeddelelsen fra Forsvarsministeriet via nedenstående link.