[Oprindeligt publiceret af Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse]

Med en mindre omskrivning fra en kendt ølreklame, beskriver folkene omkring de første otte Leopard 2A7, der testskød i Oksbøl i sidste uge, samstemmende oplevelsen af den nye kampvogn som nok den bedste kamvogn på markedet lige nu.

De er begejstrede den her dag ude i Oksbøls forblæste skydeterræn ved Bunker Nord. Fra de gæstende folk fra tyske Krauss-Maffei Wegmann, der leverede opgraderingen, over systemansvarlig for Leopard 2 projektet, Bjarne Hansen fra FMI til folkene i vognen til chefen for Panserbataljonen, Jesper Møller Pedersen:


”Når man sætter sig ned i en kampvogn med 1.500 hestekræfter, så sker der noget. Og selvom jeg har siddet i sådan én mange gange, så nyder man det, når man kører ud terrænet, og det hele det klinger, og det står helt skarpt. Vi stod med armene i vejret efter sidste uges testskydninger”.

”Vi har adskilt kampvognen komplet, sandblæst alle delene, samlet den igen og kommet helt nye komponenter i. Den kommer med  en opgraderet kanon, de termiske sigter, pansringen, motoren og air conditioningen. Det er en helt ny bil vi har fået hjem. Med den her upgrade er vi nu helt på forkant med våbensystemet,” slutter Bjarne Hansen fra FMI af.

Se video fra testskydningen her: