[Oprindeligt publiceret af Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse]

Interessen var mere end stor hos dansk industri. Over 40 virksomheder deltog i den amerikanske virksomhed Raytheons første industriseminar her i Danmark, der foregik om bord på fregatten Iver Huitfeldt på Flådestation Korsør. Seminaret, som strakte sig over flere dage fra d. 30. april til 2. maj 2019, var kommet i stand efter initiativ fra den danske ambassade i Washington. Hovedformålet var at få B2B-møder sat op mellem Raytheon og dansk forsvarsindustri, så begge parter kunne afsøge mulighederne for at indlede eller styrke deres eksisterende samarbejde.

Med en stor delegation fra dansk industri og fra Raytheon var det et større setup, men ambassaden fik god støtte til at afvikle arrangementet fra Forsvaret, FAD, Naval Team Danmark, CenSec, Danske Maritime og FMI.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Direktøren for FMI, generalløjtnant Flemming Lentfer, indledte sammen med sit panel industriseminaret med at fortælle om kommende materielanskaffelser.

FMI og det danske forsvar har i over 50 år haft et samarbejde med virksomheden Raytheon, som er en koncern med over 67.000 medarbejdere, der producerer alt fra misiler, radar og sensorer mm.

Se video herunder fra arrangementet, hvor man kan høre direktøren for Raytheon International Inc., Christopher J. Davis, give sit syn på industriseminaret og muligheden for samarbejde med den danske industri.