[Oprindeligt publiceret af Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse]

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse har nu skrevet under på anskaffelsen af yderligere fire styks CAESAR 8x8 artillerisystemer fra leverandøren NEXTER Systems. Dermed indkøbes nu i alt 19 artilleripjecer til 1. Artilleriafdeling. De første 15 artilleripjecer overdrages til DNK sommer 2020. De supplerende fire leveres i 2023.    

Proof-firing i Sverige
Proof-firing med CAESAR 8x8 blev gennemført i svenske Karlskoga på de to første artilleripjecer, som ganske forventet bestod prøveskydningen. De er nu returneret til Frankrig for at blive gjort klar til de yderligere test og uddannelser, som vil køre over foråret i Oksbøl.  

Minetest af førerhuset
Samtidig med proof-firing i Sverige blev der i Tyskland gennemført en minetest af førerhuset på CAESAR 8x8. Førerhuset blev udsat for to forskellige typer sprængninger, men selvom hjul og ophæng naturligvis tog skade, så overlevede test-dummierne – om end de helt sikkert var klar til at tage på weekend. Highspeed kameraerne i førerhuset viste desuden, hvordan løse genstande i praksis bliver forvandlet til projektiler, og viser vigtigheden af at alt er forsvarligt pakket.