[Oprindeligt publiceret af Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse]

Formålet med besøget var at videreudvikle den internationale programorganisations relationer til danske forsvarsvirksomheder.

I dag er en række danske virksomheder involveret i produktionen af F-35 kampflyet. Danske virksomheder ønsker desuden også at stå for vedligeholdelse samt transport i forbindelse med driften af F-35. Dette budskab tager Todd Mellon uomtvisteligt med sig hjem i den videre behandling af udbudsbesvarelserne på komponentvedligeholdelse og transport. Den 23. august deltog Todd Mellon desuden i Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelses Industridag, hvor han fik nærmere indsigt i bredden og niveauet af den danske forsvarsindustris kompetencer.

Kvaliteten af dansk forsvarsindustri bekræftet

Med danske øjne var besøget en succes, hvor Danmark som vært bekræftede kvaliteten af den danske forsvarsindustri over for det internationale F-35 programkontor. Besøget er derfor en milepæl i de danske bestræbelser på at vinde opgaver i relation til F-35 kampflyet nu og i fremtiden.
Todd Mellon understregede og bekræftede kvaliteten blandt de danske virksomheders udbudsbesvarelser, men opfordrede samtidigt kraftigt til at danske virksomheder gik sammen i klynger i fremtidige besvarelser. Det var hans vurdering, at danske virksomheder sammen står stærkere i den benhårde konkurrence om tildelingen af opgaver.