[Oprindeligt publiceret af Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse]

Konferencen blev arrangeret af Industripartnerskabet, som er nedsat af regeringen til styrkelse af forsvarsrelateret eksport til USA.

B2B18 blev afholdt på Lockheed Martins F-35 produktionsfacilitet i Forth Worth i Texas og på Naval Air Station Patuxent River i Maryland, og omhandlede et såkaldt Product Supporter Provider Network- koncept (PSPn). PSPn har til formål at etablere et professionelt netværk af danske virksomheder, der skal støtte det danske forsvar i vedligeholdelsen af støtteudstyr til F-35.

Bilaterale møder angående fremtidige samarbejdsmuligheder

Både de danske virksomheder og Lockheed Martin var yderst tilfredse med arrangementerne. Danske virksomheder fik gode forudsætninger for at forstå de næste faser i F-35-programmet, herunder ikke mindst PSPn og understøttelse af den hjemlige struktur. Den danske forsvarsattaché i Washington DC, Martin la Cour-Andersen, uddyber:

- B2B 2018 med Lockheed Martin var en stor succes. Det var en unik mulighed for direkte engagement mellem Lockheed Martin og danske virksomheder for derved at skabe eller yderligere styrke relationerne, blandt andet i forbindelse med det fortsatte store potentiale for fremtidigt samarbejde omkring F-35.

Selvom der endnu er tid inden eventuelle ordrer tildeles, har virksomhederne nu mulighed for at finde sammen, hvor de ikke selv har kernekompetencer, så de kan stå stærkere.
De 25 små og mellemstore virksomheder kom helt tæt på Danmarks kommende kampfly, fik indblik i F-35 produktionslinjen og fik mulighed for at se eksempler på støtteudstyr, som vil blive indkøbt i forbindelse med den danske kampflyanskaffelse. Virksomhederne afholdte bilaterale møder med Lockheed Martin, hvor parterne drøftede fremtidige samarbejdsmuligheder – også inden for andre områder end kampfly.

Industripartnerskabet skal styrke forsvarsrelateret eksport

Industripartnerskabet er etableret som led i Danmarks anskaffelse af F-35 kampfly. Partnerskabet består af Dansk Industri, Erhvervsministeriet, Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet, og det har til formål styrke danske virksomheders muligheder for opgaver relateret til produktion og vedligeholdelse af F-35 samt åbne døre til anden højteknologisk eller forsvarsrelateret eksport til USA.

Du kan læse mere om Industripartnerskabet på Erhvervsstyrelsens hjemmeside.

  • Læs også nyheden "F-35 programchef: Store muligheder for dansk industri"