[Oprindeligt publiceret af Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse]

- Der er en fælles interesse i at samarbejde, og vi ønsker at være ”Open for Business”. Det er ikke noget, vi bare siger”, sagde direktør i FMI Flemming Lentfer i sin velkomsttale.

Initiativet er iværksat for at styrke samarbejde og dialog med den samlede industri og er blot ét af mange initiativer under ”Open for Business”-tiltagene, der skal være med til at øge den gensidige forståelse.


Det var sjette gang i træk, at FMI gennemførte den årlige industridag. Meget er sket siden FMI slog dørene op for første gang i 2012. Hvor der i 2012 deltog 50 virksomheder, var der torsdag d. 24. august 2017 ca. tilmeldt 130 virksomheder og over 350 deltagere fra hhv. industrien, uddannelsesinstitutioner og fra industriens brancheorganisationer.

Viden til brug for et nyt forsvarsforlig
Den stigende interesse for arrangementet rykkede endnu en gang grænserne for, hvad domicilet i Ballerup kunne rumme og igen i år var flere virksomheder nødsaget til at tage opstilling i de opstillede telte på parkeringspladsen.

I år valgte Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen ligeledes at besøge FMI og på tærsklen til et nyt forsvarsforlig, var arrangementet en god mulighed for at forsvarsministeren – ved selvsyn – kunne få indblik i, hvilke nye kapacitetsanskaffelser der evt. kunne fremgå i regeringens kommende udspil.

Samtidig understregede forsvarsministeren, at det er initiativer som FMI Industridag under overordnede strategier som ”Open for Business” og ”Den nationale forsvarsindustrielle strategi”, der kan være med til at fremme dansk forsvarsindustri – såvel herhjemme som i udlandet.Studerende fik indblik i forsvarsindustrien

En anden vigtig forudsætning for at skabe konkurrencedygtige rammer for forsvarsindustrien herhjemme er både FMI’s og virksomhedernes adgang til kompetent arbejdskraft.  Derfor havde man fra FMI’s side ligeledes inviteret en række studerende fra Danmark Tekniske Universitet (DTU) og Copenhagen Business School (CBS) med til arrangementet.

En af dem var Nicolai Boesen som læser International Business på CBS og til daglig arbejder i vindmølleindustrien, men som på sigt overvejer at skifte job til en stilling inden for forsvarsområdet:

- FMI Industridag er et godt arrangement til at komme ud og stifte bekendtskab med FMI og møde de danske virksomheder som arbejder med det (forsvarsområdet red.).

En af mine kammerater arbejder som ingeniør i FMI, og det jeg har hørt er, at det skulle være et rigtig spændende sted med en masse muligheder.