[Oprindeligt publiceret af Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse]

I sin åbningstale bemærkede direktøren det. Niels Bundsgaard kunne nemlig konstatere, at Industridagen år efter år får vokseværk, og det er jo en glædelig ting.

Dog er der nu så mange virksomheder, der gerne vil komme og vise medarbejderne i Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI), at der knap nok er plads til alle i lokalerne i Ballerup. Men Industridagen, der er en blanding af åbent hus og en industrimesse, er en succes set ud fra, hvor mange deltagere, som var tilmeldt.

I år var der nemlig godt 100 udstillere og over 300 tilmeldte gæster, som kom fra virksomheder i industrien, brancheorganisationer, forsvaret, politiet, attacheer mm.Bedre kendskab til hinanden


Niels Bundsgaard uddybede med at forklare i sin åbningstale, at samarbejde og dialog med industrien kan medvirke til at øge forsvarets kendskab til markedet og få indsigt i den nyeste teknologi, ligesom industrien kan få bedre kendskab til forsvarets behov og planer.

Begge dele er gavnlige og kan medføre, at der vil være flere virksomheder, som afgiver tilbud på forsvarets konkrete udbudsforretninger.
Der er således en fælles interesse i at samarbejde, og Forsvaret generelt og FMI specifikt skal derfor med Forsvarsministerens ord være ”Open for Business”.

Hertil tilføjede Niels Bundsgaard, at det forøgede deltagerantal også er en følge af, at vi for ikke at forfordele nogen i forbindelse med forestående eller kommende udbud, har valgt at give alle virksomheder lige muligheder for at komme og demonstrere deres produkter og den invitation har mange taget imod.