[Oprindeligt publiceret af Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse]

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse har i forbindelse med anskaffelsen af artillerisystemer til Hæren kørt ad to parallelle spor; et udbudsspor, samt et spor, hvor mulighederne for anskaffelse af artillerisystemer i rammen af det norske udbud er blevet undersøgt. Undersøgelsessporet er afsluttet med beslutning om ikke at anskaffe sammen med Norge, men fortsætte med udbudssporet.

Dermed fortsætter Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse udbuddet, hvor prækvalifikation nu er gennemført. Evalueringen af ansøgere til prækvalificering har ført til, at i alt fem firmaer er blevet prækvalificeret til at kunne byde på opgaven med at levere nye artillerisystemer til forsvaret.

Godkendt til at afgive bud

Ifølge udbudsbekendtgørelsen skulle Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse prækvalificere mellem tre og fem ansøgere.

Da der i udgangspunktet var seks konditionsmæssige ansøgninger om prækvalifikation skal Forsvarsministeriets Materiel og Indkøbsstyrelse prækvalificere det maksimale antal ansøgere indenfor den angivne ramme på tre til fem kandidater.

Indstilling til prækvalificering

Prækvalifikationsfasen i et udbud beskæftiger sig ikke med specifikke produkter, men evaluerer virksomhedernes formåen. Følgende fem ansøgere er blevet prækvalificeret (nævnt i alfabetisk rækkefølge):

  • BAE Systems Land & Armaments, USA
  • Elbit Systems, Israel
  • Hanwha Techwin, Sydkorea
  • Huta Stalowa Wola, Polen
  • Nexter Systems, Frankrig