Vi er under angreb

 

Vi bidrager til at sikre, at hele forsvarets og beredskabets IT virker sikkert og effektivt og modstår de daglige cyberangreb, vi udsættes for.

 

Kun derved kan vores kollegaer beskytte og kæmpe for det, der er værd at kæmpe for. Vi understøtter alt det IT, der følger med forsvarets mange funktioner og enorme mængde materiel – hvad enten det er netværk og telefoner eller IT i kampvogne, i kampfly og på skibe.

 

Computer connection

Service

 

Vi servicerer forsvaret 24/7 og driver IT på tværs af fem kontinenter, som strækker sig fra danske ambassader til udsendte soldater.

 

Forsvarets IT skal fungere i krisesituationer, og vi skal ofte handle hurtigt på alle tider af døgnet, så vores kollegaer får de nødvendige IT-værktøjer til at løse deres kritiske opgaver.

IT cyber

Vi beskytter cyberdomænet

 

Vi skal være helt i front, når det gælder cybersikkerhed – for cybertruslen er stor, og angrebene er daglige. Vi har derfor dedikerede medarbejdere, der hele tiden arbejder med at sikre forsvarets cyberdomæne mod udefrakommende trusler og spionage.

 

Vi arbejder med flere klassifikationsgrader og adskillige store netværk fra uklassificerede åbne til lukkede krisestyringsnetværk.

teknologi

Fremtidens IT

 

Vi arbejder lige nu med teknologier til automatisering, så forsvarets ansatte får mere tid til vigtige kerneopgaver. Og vi er blandt andet i færd med at udvide ”Robot Process Automation” (RPA), hvor softwarerobotter anvendes til digital automatisering af administrative rutineopgaver.

 

I fremtiden kigger vi ind i flere teknologier fx machine learning, kunstig intelligens og 5G. 

 

softwarerobot

IT i tal

  • Mere end 1.000 servere overvåges i døgndrift, og det kræver 50 mand at servicere dem.

  • Mere end 1.500 databaser drives, overvåges og vedligeholdes.

  • 50.000 computere supporteres på tværs af hele forsvaret.

  • 500+ ansatte arbejder med forsvarets IT.

  • 150.000 mails sendes dagligt via forsvarets mailsystemer.

  • Adskillige store netværk fra de uklassificerede til krisestyringsnetværk supporteres.