Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Kontrakt underskrevet på søopmålingsfartøjer

  Indholdsområde

   
  Nyheder fra FMI 
  Kontraktunderskrivelse på Søopmålingsfartøjer
  Jonas Pedersen (th) fra det danske firma TUCO YACHT VÆRFT ApS underskriver kontrakten på to søopmålingfartøjer. Fra FMI ses Forretningområdechef Kommandørkaptajn Stig Kastberg (tv). 

  Kontrakt underskrevet på søopmålingsfartøjer 

  Fredag den 27. oktober 2017 blev der i FMI Ballerup underskrevet kontrakt på anskaffelse af nye søopmålingsfartøjer til anvendelse i indre danske farvande.

  31-10-2017 - kl. 13:43
  Anskaffelsen af to søopmålingsfartøjer sker som en erstatningsanskaffelse for de nuværende fartøjer O-1 og O-2. De eksisterende fartøjer er nedslidte og defekter forekommer derfor ofte, hvilket medfører nedsat søopmåling.

  Søopmålingsfartøjerne anvendes fortrinsvis i forbindelse med søopmålingsopgaver på lavt vand og i beskyttede farvandsafsnit såsom Svendborgsund, Storstrømmen og diverse fjorde.

  Søopmålingsfartøjerne vil have plads til to søopmålingsfagpersoner samt en rorgænger ombord samtidig. Hertil vil tidssvarende søopmålingsudstyr kunne øge hastigheden i søopmålingsoperationen, hvilket samlet set vil bidrage til kontinuert og effektiv søopmåling.

  Fartøjerne vil have en forlægningshastighed på 25 knob og er designet til ubegrænset sejlads i indre danske farvande. Desuden forbedres fleksibiliteten væsentlig i forhold til den eksisterende kapacitet, som baserer sig på landtransport af opmålingsfartøjerne.

  Model af Søopmålingsfartøj

  Model af Søopmålingsfartøj