Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

FMI og FE samarbejdede under cyberøvelse

  Indholdsområde

   
  Nyheder 
   

  FMI og FE samarbejdede under cyberøvelse 

  Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) og Forsvarsminsteriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) gik for nylig sammen om en fælles cyberøvelse for at opnå viden om og erfaring med, ”hvad der sker, hvis man udsættes for et cyberangreb”.

  17-04-2019 - kl. 11:30
  Da FE/"CFCS" og FMI i april gik sammen om en fælles cyberøvelse, var det i samarbejde med IBM Danmark, som stillede deres helt nye X-Force® Command Cyber Tactical Operations Center (C-TOC) til rådighed. Målet med øvelsen var blandt andet at håndtere pressen, og de informationer pressen ønskede at offentligøre om det opstillede cyberangreb, som FE og FMI blev udsat for.

  Mobilt operationscenter

  Rammerne for øvelsen foregik i IBM´s X-Force Command C-TOC, som er en af sikkerhedsbranchens første mobile Security Operation Center (SOC). Det er en truck med 23 tons cyberkapaciteter, der kan indsættes, hvor der måtte være behov.

  Artiklen fortsætter under billederne.
  X-Force Command CTOC
  X-Force Command - klik på billedet for stort format.

  X-Force Command
  X-Force Command CTOC - én af sikkerhedsbranchens første mobile Security Operation Center (SOC).

  X-Force Command C-TOC kan både konfigureres som en fordybende cyber-simulator, en platform for træning af red/blue team, til Capture-The-flag konkurrencer eller endda en Watch Floor for særlige sikkerhedsbegivenheder.

  Lærerig træning

  Det var en lærerig øvelse for de involverede, som gav indsigt i, hvordan et cyberangreb skal håndteres – herunder kontakten med pressen, det interne samarbejde mellem ledelse, jurister, HR-partner, CIO, CFO mfl. Udover den vigtige erfaring gav øvelsen samtidig en forståelse for, at det kræver træning for alle parter, hvis der skal kunne navigeres under et rigtigt angreb. Der planlægges derfor at gentage øvelsen efter sommer for yderligere at styrke awareness - ikke mindst for nøglepersoner.

  Video af opbygningen af X-Force Command kan ses herunder.

  Eksterne links