FMI kronelogo

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) er en styrelse under Forsvarsministeriet.

Af Kathrine Rose, FMI KOM

 

En af personerne bag det nye medarbejderinitiativ Ung i FMI er Katrine Feld, der til daglig er teknologirådgiver i Værnsfælles Videnscenter i FMI i Ballerup. Hun sidder i styregruppen i Ung i FMI, og fortæller passioneret om, hvordan idéen til netværket opstod.


”Det begyndte egentlig fordi, en af vores kollegaer begyndte i FMI i den afdeling, hvor hans far arbejdede. Der gik det op for ham, at de fleste på kontoret var jævnaldrende med hans far. Idéen til Ung i FMI opstod på baggrund af denne oplevelse,” siger hun.


”Senere kom flere til, og alle var enige i, at et netværk for unge kunne være gavnligt,” fortsætter Katrine.


Ung i FMI skal både være et socialt og fagligt rum for sparring med plads til at få nye oplevelser sammen. Ved både at have et fagligt og socialt omdrejningspunkt håber Katrine Feld på, at der kan opstå forbindelser på tværs af afdelinger men også potentielle venskaber.


”Man kan ikke undgå, at der i denne type fællesskab bliver talt meget om arbejde, så derfor vil vi lave arrangementer, der kan være fagligt relevante, så vi kommer tilbage på vores arbejdsplads med ny viden,” siger hun.


”Samtidig håber vi, at fællesskabet kan få nogle venskaber, der ellers ikke ville opstå, til at blomstre op,” fortsætter hun.


Netop fællesskabet er en af grundpillerne i tænkningen bag Ung i FMI. Mange af de unge, der er og kan være med i initiativet, kommer direkte fra studielivet, hvor sammenhold og socialliv fylder meget. Ved at skabe rammerne for et netværk, håber Ung i FMI på, at nogle af de unge i FMI vil opleve den samme følelse af venskab, som et studieliv giver.


”Mange kommer direkte fra studiet. Der er man vant til at være omgivet af ligesindede, der er nogenlunde jævnaldrende. Vi håber, at Ung i FMI kan være noget tilsvarende på vores arbejdsplads,” siger Katrine Feld.


Fagligheden vægter

Konceptet kan da også minde lidt om studietiden med en fredagsbar hver anden måned. Samtidig skal der også hver anden måned foregå et fagligt arrangement, sådan at der månedligt er en fælles aktivitet, man kan deltage i.


De faglige arrangementer kan spænde vidt, men allerede nu, er der i styregruppen et væld af idéer.


”Vi har mange drømme for arrangementerne. For eksempel havde vi et spændende besøg i Forsvarsministeriet, hvor vi fik mulighed for at opleve deres arbejdsgange. Det kunne også være spændende at komme ud og opleve noget af det materiel, vi arbejder med,” siger Katrine Feld med et smil.


Hun er ikke ene om at se potentialet i arrangementerne. Også Jonas Herting, formand for Ung i FMI og junior projektleder i FMI, ser positivt på, hvad det nye fællesskab kan bidrage med.


”Jeg tror, det vil kunne give en form for tilfredsstillelse, hvis nogle af medarbejderne kan komme ud og opleve, hvordan deres arbejde gør en forskel rundt omkring i landet,” siger han.


Som formand i netværket vil Jonas Herting arbejde på, at der i netværket bliver mulighed for at komme ud og opleve de anskaffelser, der laves i FMI.


”Det er vigtigt for mig, at man som ung i FMI oplever, hvordan vores arbejde faktisk har en effekt ude på den anden side, samt hvem det egentlig er, vi samarbejder med.” siger han.


Jonas Herting meldte sig ind i Ung i FMI, fordi han selv mærkede et savn til andre unge, jævnaldrende mennesker, da han startede i FMI. Da han hørte om netværket, var det derfor nærliggende at melde sig ind og deltage som en af de bagvedliggende kræfter. For ham handler det nemlig ikke kun om hans eget behov for fællesskab.


”Jeg håber på, at vi gennem Ung i FMI kan forebygge, at nyansatte unge mennesker står med samme følelse, som jeg gjorde, da jeg startede,” siger han.


Store forhåbninger

Ligeledes har Anders Christian Juul, der til daglig er systemarkitekt, og som også sidder i styregruppen, store ambitioner for netværket.


”Jeg håber, at netværket kan blive et samlingssted for sparring. Ved at have det her netværk, får man pludselig nogle jævnaldrende, man kan diskutere løn, arbejde og andet med,” siger han.


”Forsvaret er en kompleks virksomhed, og derfor er det godt at have nogle, man kan relatere til, når det kommer til de her ting,” fortsætter han.


Anders Christian Juul har da også et konkret håb for netværkets fremtidige medlemmer.


”Forhåbentlig bliver det på et tidspunkt sådan, at alle nye medarbejdere under 35 år automatisk bliver en del af fællesskabet”.


Selvom det ikke er en realitet endnu, er de medlemmer, der aktivt har meldt sig til, meget tilfredse. Flere af dem har været med til mere end et arrangement, og de deler medstifternes ambitioner for fællesskabet.


Spørger man Frederik Parishus, der til dagligt er fuldmægtig i Joint Legal Governance, så er arrangementerne i netværket en god metode til at blive klogere på organisationen.


”Jeg synes, at turen ind i departementet var rigtig interessant og lærerig. Det var sjovt at møde kollegaer fra et andet sted i organisationen”, fortæller han.


Den samme oplevelse har Caroline Hommel-Hansen, der arbejder i Cyberdivisionen.


”Det er spændende at se organisationen fra andre sider. Samtidig var min oplevelse, at turen til departementet var rigtig interessant”, siger hun.